Λοίμωξη του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (rsv) – Επισκόπηση θεμάτων

Η λοίμωξη του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού, που συνήθως ονομάζεται RSV, μοιάζει πολύ με ένα κακό κρυολόγημα. Προκαλεί τα ίδια συμπτώματα. Και σαν κρύο, είναι πολύ κοινό και πολύ μεταδοτικό. Τα περισσότερα παιδιά το είχαν τουλάχιστον μία φορά κατά την ηλικία των 2 ετών.

Ένας ιός προκαλεί λοίμωξη από τον RSV. Όπως ένας κρύος ιός, το RSV επιτίθεται στη μύτη, τα μάτια, το λαιμό και τους πνεύμονες. Εξάπλωση σαν κρύο, όταν βήχετε, φτερνίζεστε ή μοιράζεστε φαγητό ή ποτά.

Υπάρχουν πολλά είδη RSV, έτσι ώστε το σώμα σας να μην είναι ποτέ ανοσοποιητικό σε αυτό. Μπορείτε να το πάρετε ξανά και ξανά στη ζωή σας, μερικές φορές κατά τη διάρκεια της ίδιας εποχής.

Το RSV συνήθως προκαλεί τα ίδια συμπτώματα με ένα κακό κρυολόγημα, όπως

Τα μωρά με RSV μπορεί επίσης

Μερικά παιδιά έχουν πιο σοβαρά συμπτώματα, όπως συριγμό. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας εάν το παιδί σας έχει συριγμό ή έχει πρόβλημα με την αναπνοή.

Ο βήχας; Μια βουλωμένη ή καταρροή μύτη. Ένας ήπιος πονόλαιμος. Ενας πόνος στο αυτί; Πυρετός.

Οι γιατροί συνήθως διαγιγνώσκουν τον RSV ρωτώντας για τα συμπτώματα του παιδιού σας και γνωρίζοντας εάν υπάρχει εκδήλωση της λοίμωξης στην περιοχή σας.

Υπάρχουν δοκιμές για RSV, αλλά δεν χρειάζονται συνήθως. Ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να κάνει δοκιμές εάν εσείς ή το παιδί σας ενδέχεται να έχετε άλλα προβλήματα. Η πιο συνηθισμένη δοκιμή χρησιμοποιεί ένα δείγμα της αποστράγγισης από τη μύτη σας.

Το RSV συνήθως απομακρύνεται μόνο του. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η θεραπεία στο σπίτι είναι το μόνο που χρειάζεται. Εάν το παιδί σας έχει RSV

Δεν έχουν ενέργεια. Πράξη ιδιότροπη ή μίζερη? Μείνετε λιγότερο πεινασμένοι από το συνηθισμένο.

Προωθήστε το κεφάλι του παιδιού σας για να διευκολύνετε την αναπνοή και τον ύπνο. Αναρροφήστε τη μύτη του μωρού σας εάν δεν μπορεί να αναπνεύσει αρκετά καλά για να φάει ή να κοιμηθεί. Ανακουφίστε από τον πυρετό με ακεταμινοφαίνη ή ιβουπροφαίνη, αν χρειαστεί. Ποτέ μην χορηγείτε ασπιρίνη σε κάποιον νεώτερο των 20 ετών, επειδή μπορεί να προκαλέσει σύνδρομο Reye, ένα σοβαρό αλλά σπάνιο πρόβλημα.