καρκίνο του προστάτη

Ο διαγνωστικός έλεγχος ψάχνει για καρκίνο πριν ένα άτομο έχει συμπτώματα. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε? καρκίνου σε πρώιμο στάδιο. Όταν ο παθολογικός ιστός ή ο καρκίνος βρίσκεται νωρίς, μπορεί να να είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστεί. Μέχρι να εμφανιστούν τα συμπτώματα, ο καρκίνος μπορεί να έχει αρχίσει. να εξαπλωθεί.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να καταλάβουν καλύτερα ποιες; οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να πάρουν ορισμένα είδη καρκίνου. Μελετούν επίσης τα πράγματα. κάνουμε και τα πράγματα γύρω μας για να δούμε αν προκαλούν καρκίνο. Αυτό; οι πληροφορίες βοηθούν τους γιατρούς να προτείνουν ποιος θα πρέπει να εξεταστεί για καρκίνο, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται δοκιμασίες διαλογής και πόσο συχνά πρέπει να γίνονται οι δοκιμές.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο γιατρός σας δεν είναι απαραιτήτως. πιστεύετε ότι έχετε καρκίνο αν αυτός ή αυτή προτείνει μια εξέταση ελέγχου. Διαλογή; οι δοκιμασίες δίνονται όταν δεν έχετε συμπτώματα καρκίνου. Οι εξετάσεις διαλογής μπορούν να επαναληφθούν σε τακτική βάση.

Εάν το αποτέλεσμα της εξέτασης ελέγχου είναι ανώμαλο, ίσως χρειαστεί να κάνετε περισσότερες εξετάσεις για να μάθετε αν έχετε καρκίνο. Αυτές ονομάζονται διαγνωστικές δοκιμές.

Ο προστάτης είναι ένας αδένας στο αρσενικό αναπαραγωγικό σύστημα που βρίσκεται ακριβώς. κάτω από την ουροδόχο κύστη (το όργανο που συλλέγει και αδειάζει τα ούρα) και μπροστά του ορθού (το κάτω μέρος του εντέρου). Πρόκειται για το? μέγεθος καρυδιού και περιβάλλει μέρος της ουρήθρας (ο σωλήνας που εκκρίνει ούρα από την ουροδόχο κύστη). Ο αδένας του προστάτη παράγει υγρό που αποτελεί τμήμα του σπέρματος. Μεγέθυνση Ανατομία των αρσενικών αναπαραγωγικών και ουρολογικών συστημάτων, που δείχνουν τον προστάτη, τους όρχεις, την ουροδόχο κύστη και άλλα όργανα.

Καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν, ο προστάτης μπορεί να μεγαλώσει. Ένας μεγαλύτερος προστάτης μπορεί να εμποδίσει το? ροή ούρων από την ουροδόχο κύστη και προκαλούν προβλήματα στη σεξουαλική λειτουργία. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (BPH), και αν και? δεν είναι καρκίνος, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι? για να το διορθώσετε. Τα συμπτώματα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη ή άλλων προβλημάτων στον προστάτη μπορεί να είναι? παρόμοια με τα συμπτώματα του καρκίνου του προστάτη. Μεγέθυνση Κανονικός προστάτης και καλοήθης προστατική υπερπλασία (BPH). Ένας κανονικός προστάτης δεν εμποδίζει τη ροή των ούρων από την ουροδόχο κύστη. Μια μεγεθυσμένη προστάτη πιέζει την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα και εμποδίζει τη ροή των ούρων.

Δείτε τις παρακάτω περιλήψεις για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη βρίσκεται κυρίως στους ηλικιωμένους άνδρες. Αν και ο αριθμός των ανδρών με καρκίνο του προστάτη είναι μεγάλος, οι περισσότεροι άνδρες που διαγνώστηκαν με αυτή την ασθένεια δεν πεθαίνουν από αυτό. Ο καρκίνος του προστάτη εμφανίζεται πιο συχνά στους Αφρο-Αμερικανούς άνδρες απ ‘ό, τι στους λευκούς. Οι Αφρο-Αμερικανοί άνδρες με καρκίνο του προστάτη είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από την ασθένεια από τους λευκούς με καρκίνο του προστάτη.

Οτιδήποτε αυξάνει την πιθανότητα ενός ατόμου να αναπτύξει μια ασθένεια. ονομάζεται συντελεστής κινδύνου. Οι παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του προστάτη περιλαμβάνουν: ΕΠΟΜΕΝΟ

Ορισμένες δοκιμασίες διαλογής χρησιμοποιούνται επειδή έχουν αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμες τόσο στην εξεύρεση καρκίνου νωρίς όσο και στη μείωση της πιθανότητας θανάτου από αυτούς τους καρκίνους. Άλλες δοκιμές χρησιμοποιούνται επειδή έχουν αποδειχθεί ότι βρίσκουν καρκίνο σε μερικούς ανθρώπους. Ωστόσο, δεν έχει αποδειχθεί σε κλινικές δοκιμές ότι η χρήση αυτών των εξετάσεων θα μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από τον καρκίνο.

Οι επιστήμονες εξετάζουν τις δοκιμές ανίχνευσης για να βρουν αυτούς με τους λιγότερους κινδύνους και τα περισσότερα οφέλη. Οι δοκιμές για τον έλεγχο του καρκίνου έχουν επίσης ως στόχο να δείξουν εάν η έγκαιρη ανίχνευση (η εξεύρεση καρκίνου προτού προκαλέσει συμπτώματα) μειώνει την πιθανότητα ενός ατόμου να πεθάνει από τη νόσο. Για ορισμένους τύπους καρκίνου, η εύρεση και θεραπεία της νόσου σε πρώιμο στάδιο μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες πιθανότητες ανάκαμψης.

Διεξάγονται εξετάσεις για εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου για καρκίνο του προστάτη και πραγματοποιούνται κλινικές δοκιμές σε πολλές περιοχές της χώρας. Πληροφορίες σχετικά με τις διεξαγόμενες κλινικές δοκιμές διατίθενται από αυτό το φόρουμ.

Η ψηφιακή ορθική εξέταση (DRE) είναι μια εξέταση του ορθού. Ο γιατρός ή η νοσοκόμα εισάγει ένα λιπαρό δάχτυλο με γάντι στο κάτω μέρος του ορθού ώστε να αισθανθεί τον προστάτη για θρόμβους ή οτιδήποτε άλλο φαίνεται ασυνήθιστο. Μεγέθυνση Ψηφιακή εξέταση ορθού (DRE). Ο γιατρός εισάγει ένα γάντι, λιπαρό δάχτυλο στο ορθό και αισθάνεται τον προστάτη για να ελέγξει για κάτι ανώμαλο.

Ένα τεστ ειδικού αντιγόνου του προστάτη (PSA) είναι μια δοκιμή που μετρά το επίπεδο PSA στο αίμα. Το PSA είναι μια ουσία που παράγεται κυρίως από τον προστάτη που μπορεί να βρεθεί σε αυξημένη ποσότητα στο αίμα των ανδρών που έχουν καρκίνο του προστάτη. Το επίπεδο PSA μπορεί επίσης να είναι υψηλό σε άνδρες που έχουν λοίμωξη ή φλεγμονή του προστάτη ή καλοήθη υπερπλασία του προστάτη (ΒΡΗ, ένα διευρυμένο, αλλά μη καρκινικό, προστάτη).

Εάν ένας άνθρωπος έχει υψηλό επίπεδο PSA και μια βιοψία του προστάτη δεν εμφανίζει καρκίνο, μπορεί να γίνει μια εξέταση γονιδίου 3 του καρκίνου του προστάτη (PCA3). Αυτή η δοκιμή μετρά την ποσότητα PCA3 στα ούρα. Εάν το επίπεδο PCA3 είναι υψηλό, μια άλλη βιοψία μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη.

Οι επιστήμονες μελετούν το? συνδυασμός δοκιμών PSA και ψηφιακών ορθικών εξετάσεων ως ένας τρόπος για να γίνει ακριβέστερος. αποτελέσματα από τις δοκιμές διαλογής.

Οι αποφάσεις σχετικά με τις εξετάσεις διαλογής μπορεί να είναι δύσκολες. Δεν είναι όλες οι εξετάσεις προβολής χρήσιμες και οι περισσότεροι έχουν κινδύνους. Πριν από τη διεξαγωγή οποιουδήποτε τεστ εξέτασης, μπορείτε. θέλετε να συζητήσετε τη δοκιμή με το γιατρό σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους κινδύνους. τη δοκιμή και αν έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο.

Διαλογή; μπορεί να μην βελτιώσει την υγεία σας ή να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο εάν έχετε καρκίνο που έχει ήδη εξαπλωθεί στην περιοχή έξω από τον προστάτη ή για να? άλλα μέρη στο σώμα σας.

Ορισμένοι τύποι καρκίνου δεν προκαλούν ποτέ συμπτώματα ή δεν μπορούν να γίνουν απειλητικοί για τη ζωή, αλλά εάν εντοπιστούν από μια εξέταση. μπορεί να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος. Η εύρεση αυτών των καρκίνων ονομάζεται υπερευαισθησία. Δεν είναι γνωστό αν η θεραπεία αυτών των μορφών καρκίνου θα σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο από ό, τι δεν χορηγήθηκε καμία θεραπεία και οι θεραπείες για καρκίνο, όπως η χειρουργική επέμβαση και η ακτινοθεραπεία, μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες.

Μερικές μελέτες ασθενών με καρκίνο του προστάτη έδειξαν ότι αυτοί οι ασθενείς είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα ή από αυτοκτονία. Ο κίνδυνος ήταν μεγαλύτερος τον πρώτο χρόνο μετά τη διάγνωση.

Εάν μια εξέταση PSA είναι υψηλότερη από την κανονική, μπορεί να γίνει βιοψία του προστάτη. Οι επιπλοκές από τη βιοψία του προστάτη μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, πόνο, αίμα στα ούρα ή το σπέρμα και λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Ακόμα κι αν μια βιοψία δείχνει ότι ένας ασθενής δεν έχει καρκίνο του προστάτη, μπορεί να ανησυχεί περισσότερο για την ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη στο μέλλον.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων εξέτασης μπορεί να φαίνονται φυσιολογικά, ακόμη και αν είναι καρκίνος του προστάτη. παρόν. Ένας άνθρωπος που λαμβάνει ένα ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής (ένας που δείχνει ότι δεν υπάρχει καρκίνος όταν υπάρχει πραγματικά) μπορεί να καθυστερήσει την αναζήτηση ιατρικής περίθαλψης ακόμα και αν έχει συμπτώματα.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων εξέτασης μπορεί να φαίνονται ανωμαλίες, αν και όχι. ο καρκίνος είναι παρών. Ένα ψευδώς θετικό αποτέλεσμα της δοκιμής (το οποίο δείχνει ότι υπάρχει καρκίνος όταν δεν υπάρχει πραγματικά) μπορεί να προκαλέσει άγχος και συνήθως ακολουθείται από περισσότερες εξετάσεις (όπως βιοψία) οι οποίες παρουσιάζουν επίσης κινδύνους.

Ο γιατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη και την ανάγκη σας για εξετάσεις διαλογής.

Αυτή η περίληψη πληροφοριών για τον καρκίνο έχει τρέχουσες πληροφορίες σχετικά με τον προσυμπτωματικό έλεγχο καρκίνου του προστάτη Σκοπός του είναι να ενημερώνει και να βοηθά τους ασθενείς, τις οικογένειες και τους φροντιστές.

το Συντακτικό Συμβούλιο Προφύλαξης και Πρόληψης.

Μια κλινική δοκιμή είναι μια μελέτη για να απαντήσει σε μια επιστημονική ερώτηση, όπως εάν μια θεραπεία είναι καλύτερη από μια άλλη. Οι δοκιμές βασίζονται σε παλαιότερες μελέτες και σε όσα έχουν μάθει στο εργαστήριο. Κάθε δοκιμή απαντά σε ορισμένα επιστημονικά ερωτήματα προκειμένου να βρει νέους και καλύτερους τρόπους για να βοηθήσει τους ασθενείς με καρκίνο. Κατά τη διάρκεια κλινικών μελετών θεραπείας, συλλέγονται πληροφορίες σχετικά με τις επιδράσεις μιας νέας θεραπείας και πόσο καλά λειτουργεί. Εάν μια κλινική δοκιμή δείξει ότι μια νέα θεραπεία είναι καλύτερη από αυτήν που χρησιμοποιείται σήμερα, η νέα θεραπεία μπορεί να γίνει “πρότυπο”. Οι ασθενείς μπορεί να θέλουν να σκεφτούν για συμμετοχή σε μια κλινική δοκιμή. Ορισμένες κλινικές δοκιμές είναι ανοικτές μόνο σε ασθενείς που δεν έχουν ξεκινήσει θεραπεία.

Πρόγραμμα συντακτικής διαλογής και πρόληψης. Έλεγχος του καρκίνου του προστάτη. Bethesda, MD: / τύποι / προστάτης / ασθενής / προστάτης-διαλογή-. . [PMID: 26389306]