προφήτης

Το απλό στοματικό διάλυμα υδροχλωρικής προμεταζίνης δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε παιδιατρικούς ασθενείς ηλικίας μικρότερης των 2 ετών λόγω της πιθανότητας θανατηφόρου αναπνευστικής κατάθλιψης. Προσέξτε όταν χορηγείτε σε παιδιατρικούς ασθενείς ηλικίας 2 ετών και άνω και χρησιμοποιείτε τη χαμηλότερη αποτελεσματική δόση. Αποφύγετε την ταυτόχρονη χρήση άλλων φαρμάκων με αναπνευστικά αποτελέσματα καταστολής.

Η υδροχλωρική προμεθαζίνη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε παιδιατρικούς ασθενείς ηλικίας μικρότερης των 2 ετών λόγω της πιθανότητας θανατηφόρου αναπνευστικής κατάθλιψης. Προσέξτε όταν χορηγείτε σε παιδιατρικούς ασθενείς ηλικίας 2 ετών και άνω και χρησιμοποιείτε τη χαμηλότερη αποτελεσματική δόση. Αποφύγετε την ταυτόχρονη χρήση άλλων φαρμάκων με αναπνευστικά αποτελέσματα καταστολής.

Χρησιμοποιεί για Promacot

Θεραπευτική κατηγορία: Γαστρεντερικός παράγοντας

Φαρμακολογική κατηγορία: Αντιισταμινική

Χημική κατηγορία: αλειφατική

Η προμεθαζίνη χρησιμοποιείται επίσης για την πρόληψη και τον έλεγχο της ασθένειας κίνησης, ναυτίας, εμέτου και ζάλης. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να κοιμηθούν και να ελέγξουν τον πόνο ή το άγχος τους πριν ή μετά από χειρουργική επέμβαση ή άλλες διαδικασίες.

Η προμεθαζίνη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για άλλες καταστάσεις που καθορίζονται από το γιατρό σας.

Αυτό το φάρμακο είναι διαθέσιμο μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Πριν χρησιμοποιήσετε το Promacot

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Δεν έχουν διεξαχθεί κατάλληλες μελέτες σχετικά με τη σχέση ηλικίας με τις επιδράσεις της προμεθαζίνης στον παιδιατρικό πληθυσμό. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν τεκμηριωθεί σε παιδιά κάτω των 2 ετών. Θα πρέπει να δίδεται προσοχή όταν το φάρμακο χορηγείται σε παιδιά ηλικίας 2 ετών και άνω.

Δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τη σχέση ηλικίας με τις επιδράσεις της προμεθαζίνης σε γηριατρικούς ασθενείς. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι ασθενείς μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι (όπως σύγχυση και σοβαρή υπνηλία) από τους νεότερους ενήλικες και είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν ασθένεια της καρδιάς ή των αιμοφόρων αγγείων, ηπατικά προβλήματα και νεφρική νόσο που μπορεί να απαιτούν προσαρμογή δόση σε ασθενείς που λαμβάνουν προμεθαζίνη.

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν παίρνετε αυτό το φάρμακο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο επαγγελματίας υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Δεν συνιστάται η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Ο γιατρός σας μπορεί να αποφασίσει να μην σας θεραπεύσει με αυτό το φάρμακο ή να αλλάξει ορισμένα από τα άλλα φάρμακα που παίρνετε.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά ενδέχεται να απαιτείται σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο ορισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών, αλλά η χρήση και των δύο φαρμάκων μπορεί να είναι η καλύτερη θεραπεία για σας. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Αυτή η ενότητα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ορθή χρήση ορισμένων προϊόντων που περιέχουν προμεθαζίνη. Μπορεί να μην είναι συγκεκριμένη για την Promacot. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να ληφθεί με φαγητό ή ένα ποτήρι νερό ή γάλα για να μειωθεί ο ερεθισμός του στομάχου, εάν είναι απαραίτητο.

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, πάρτε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Ρωτήστε τον επαγγελματία του τομέα υγειονομικής περίθαλψης πώς θα πρέπει να πετάξετε οποιοδήποτε φάρμακο δεν χρησιμοποιείτε.

Η σωστή χρήση της προμεθαζίνης

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να ελέγχει την πρόοδό σας σε τακτικές επισκέψεις για να βεβαιωθείτε ότι αυτό το φάρμακο λειτουργεί σωστά. Μπορεί να χρειαστούν εξετάσεις αίματος για να ελεγχθούν ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα σακχάρου στο Εάν παρατηρήσετε κάποια αλλαγή στα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος ή σακχάρου ούρων ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει ζάλη, ζάλη, υπνηλία ή λιγότερο συναγερμό από ό, τι συνήθως. Ακόμη και αν ληφθεί πριν από την ώρα για ύπνο, μπορεί να προκαλέσει κάποια άτομα να αισθάνονται υπνηλία ή λιγότερο συναγερμού για την εμφάνιση. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς αντιδράτε σε αυτό το φάρμακο πριν οδηγήσετε, χρησιμοποιήσετε μηχανές ή κάνετε οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι επικίνδυνο εάν δεν είστε σε εγρήγορση.

Αυτό το φάρμακο θα προσθέσει στις επιδράσεις του οινοπνεύματος και άλλων κατασταλτικών του ΚΝΣ (φάρμακα που σας κάνουν να νιώθετε υπνηλία ή λιγότερο σε εγρήγορση). Μερικά παραδείγματα κατασταλτικών του ΚΝΣ είναι αντιισταμινικά ή φάρμακα για αλλεργίες, αλλοιώσεις ή κρυολογήματα, ηρεμιστικά, ηρεμιστικά, αντικαταθλιπτικά ή φάρμακα για ύπνο, συνταγογραφημένο φάρμακο για πόνο ή ναρκωτικά, βαρβιτουρικά, φάρμακα για επιληπτικές κρίσεις, μυοχαλαρωτικά ή αναισθητικά, αναισθητικά. Ελέγξτε με το γιατρό σας ή τον οδοντίατρό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω ενώ παίρνετε αυτό το φάρμακο.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας αν έχετε συμπτώματα ανοιχτόχρωμων ή μπλε χειλιών, νυχιών ή δέρματος, δυσκολία ή ταραγμένη αναπνοή, ακανόνιστη, γρήγορη, αργή ή ρηχή αναπνοή ή δύσπνοια. Αυτά θα μπορούσαν να είναι σημάδια μιας κατάστασης που ονομάζεται αναπνευστική καταστολή.

Συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας και σταματήστε να παίρνετε το φάρμακό σας (εάν σας το ζητήσει ο γιατρός σας) εάν έχετε μυϊκή δυσκαμψία, πυρετό, δύσκολες ή γρήγορες αναπνοές, επιληπτικές κρίσεις, γρήγορο καρδιακό ρυθμό, αυξημένη εφίδρωση, απώλεια ελέγχου ουροδόχου κύστης, ασυνήθιστα χλωμό δέρμα ή κόπωση ή αδυναμία. Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα μιας σοβαρής κατάστασης που ονομάζεται νευροληπτικό κακόηθες σύνδρομο (NMS).

Προφυλάξεις κατά τη χρήση του Promacot

Πριν από οποιαδήποτε ιατρική εξέταση, ενημερώστε τον υπεύθυνο γιατρούς ότι παίρνετε αυτό το φάρμακο. Τα αποτελέσματα ορισμένων εξετάσεων ενδέχεται να επηρεαστούν από αυτό το φάρμακο.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα του στόματος. Για προσωρινή ανακούφιση, χρησιμοποιήστε καραμέλα ή κόμμι χωρίς ζάχαρη, λιώστε τα κομμάτια πάγου στο στόμα σας ή χρησιμοποιήστε υποκατάστατο σάλιου. Ωστόσο, εάν το στόμα σας εξακολουθεί να αισθάνεται ξηρό για περισσότερο από 2 εβδομάδες, επικοινωνήστε με το γιατρό σας ή τον οδοντίατρό σας. Η συνεχής ξηρότητα του στόματος μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα οδοντικής νόσου, συμπεριλαμβανομένης της φθοράς των δοντιών, της νόσου των ούλων και των μολύνσεων από μύκητες.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στο φως του ήλιου. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό όταν είστε σε εξωτερικούς χώρους. Αποφύγετε τις ηλιακές ακτίνες και τα κρεβάτια μαυρίσματος.

Αυτό το φάρμακο ελέγχει ναυτία και έμετο. Για το λόγο αυτό, μπορεί να καλύψει ορισμένες από τις ενδείξεις υπερδοσολογίας που προκαλούνται από άλλα φάρμακα ή από τα συμπτώματα της εγκεφαλοπάθειας ή του συνδρόμου Reye. Αυτό θα δυσκολέψει τον γιατρό σας να διαγνώσει αυτές τις καταστάσεις. Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας γνωρίζει ότι παίρνετε αυτό το φάρμακο.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Σταματήστε να παίρνετε αυτό το φάρμακο και πάρετε αμέσως βοήθεια έκτακτης ανάγκης εάν συμβεί κάποιο από τα παρακάτω αποτελέσματα

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν συμβεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Promacot Παρενέργειες

προμεθαζίνη

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στο FDA

Οπιούχα προμηθειαζίνη, Phenergan, Phenadoz, Promethegan

Καταστολή της τραζοδόνης, προμεθαζίνης, λοραζεπάμης, υδροξυζίνης, Ativan, φεντανύλης

Φωτεινή καταστολή προμεθαζίνη, διαζεπάμη, Βαλίμιο, Phenergan, Demerol, χλωροπρομαζίνη

Ναυτία / Εμετός προμεθαζίνη, λοραζεπάμη, υδροξυζίνη, Ativan, ονδανσετρόνη, Ζοφράν